Slitstark ytbehandling

Cerakote®

Ytbehandling med

Cerakote är en världsledande ytfinish, en tunnfilmsteknologi som har en polymer/keramisk bas och som kan appliceras på metaller, plaster, trä och andra material. Den unika formulan för denna keramiska ytbehandling har en rad med förhöjda fysiska egenskaper som exempelvis korrosionsskydd, kemisk motståndskraft, är slagtålig, motstår nötning och slitage, är flexibelt/böjbart samt hög hårdhet.

Varje enskild egenskap är rigoröst testad för att garantera att Cerakote är ledande inom keramisk ytbehandling. Cerakote keramiska ytbehandlingsprodukter är renodlad, patenterad högteknologi för att garantera att Cerakote utklassar alla konkurrerande produkter på marknaden, både i laboratorietester som hos slutanvändare.

Användningsområden

Samtliga Cerakoteprodukter har alla gemensamt att de appliceras med sprutpistol under tryck på en yta som innan applicering har avfettats extremt noga samt blästrats. Efter applicering antingen lufttorkar och härdar produkten eller så värmehärdas den i ugn, helt beroende på vad för slags material som ska ytbehandlas.

Exempel på användningsområden för samtliga Cerakoteprodukter, men inte begränsat till, är motorer, avgassystem, verktyg, knivar, vapen, glasögonbågar, konsumentelektronik, industriella- och finmekaniska delar, sport- och träningsutrustning, robotautomatik, ljud och hi-fi utrustning, inredning och design samt marina applikationer i både söt- som saltvatten eller vilket användningsområde som helst som kräver en stark, tunn och hållbar finish.

färgtyper

Cerakote C - Lackat avgassystem

Cerakote C High-Temp

Cerakote C är ”High-Temp” serien från Cerakote och tål mycket höga temperaturer, som lägst upp till ca 400C grader, och vissa kulörer ända upp till 1000C grader. Cerakote C lämpar sig utmärkt för delar och material som kan uppnå höga temperaturer som till exempel avgassystem, turboaggregat och andra motordelar. Cerakote C lufthärdar i rumstemperatur och kräver ingen värmebehandling efter applicering och lämpar sig därför också för material och produkter som inte tål att värmebehandlas. Cerakote C finns för närvarande i 40-talet olika kulörer.

Vapen ytbehandlat med Cerakote H - Ikote

Cerakote H

Cerakote H är den mest använda och populära produkten från Cerakote som finns i uppemot hundra olika kulörer. Cerakote H har en temperaturbeständighet upp till ca 250 grader utan inverkan, och lämpar sig bra för applicering på metaller, plaster, kompositer, trä och andra liknande material. Cerakote H är slitstark, motståndskraftig mot korrosion och erbjuder en oslagbar hårdhet och vidhäftning. Cerakote H är också okänslig för de flesta lösningsmedel och kemikalier. Cerakote H kräver värmebehandling efter applicering i 65-150C grader i upp till två timmar.

Vapen lackat med Cerakote Elite

Cerakote Elite

Cerakote Elite är vidareutvecklingen av industriledande Cerakote H-serien. Cerakote Elite har tagits till nästa steg med förhöjd hårdhet, mer slitstyrka och självsmörjande egenskaper i en ännu tunnare ytbehandling än förr. Cerakote Elite är tillgängligt i tio jordnära moderna kulörer som även kan blandas för att uppnå unika kulörer och mönster. Cerakote Elite kräver värmebehandling efter applicering och materialet som behandlas med Cerakote Elite måste motstå temperaturer mellan 65-150C grader i upp till två timmar för denna process.

Polis med ytbehandlat vapen i Cerekote Gen II NiR - Endast för polis och militär - iKote AB

Cerakote Gen II NiR

Cerakote Gen II NiR är utvecklad exklusivt för militära ändamål och erbjuds endast till polis, militär och andra statliga myndigheter inom detta verksamhetsområde. Cerakote Gen II NiR användningsområde är där infraröda signaturen behöver hanteras och reduceras på produkter och materiel. Cerakote Gen II NiR möter NIR reflektivitetsstandard MIL-DTL-44436. Cerakote Gen II NiR erbjuds för närvarande i nio kulörer. Kontakta oss direkt för information gällande denna produkt.

Cerakote Clear - marknadens hårdaste klarlack

Cerakote Clear

Cerakote Clear är världens hårdaste färglösa klarlack som finns med både matt och blankt slutresultat. Cerakote Clear används där ett extra lager med slitstarkt skydd är nödvändigt eller där ett mattblankt eller mer glansigt slutresultat är önskvärt. Exempel på användningsområden är på metaller för att förhindra oxidering, rost och avmattning. Cerakote Clear förhindrar att ångor, fukt, vatten och salter når in till materialet. Cerakote Clear lufthärdar och går att applicera på de flesta material.

WordPress Lightbox